Inspirație la cumpărături – Patul pentru camera bebelușului

Pregătirile pentru amenajarea camerei bebelușului încep cu multă emoție, iar patul este cu siguranță în top-ul listei de cumpărături. Pentru a face o alegere potrivită, adaptată nevoilor tale, ți-am pregătit în acest articol informații și sugestii, ce sperăm să-ți ofere inspirație pentru cumpărături cu folos.

Ce opțiuni de paturi pentru bebeluși există?

Pătuț din lemn, de dimensiuni 120 x 60 cm

Sunt desigur cele mai des întâlnite, iar alături de un baldachin și un carusel vei crea o atmosfera de poveste în camera bebelușului. Poți alege un pătuț cu un design atemporal, sau inspirat din stilul nordic, ce se integrează armonios în orice decor. 

Paturile evolutive

Paturile din gama Woodies® de dimensiuni 140 x 70 cm, sunt transformabile pe măsură ce copilul crește, astfel încât se pot utiliza de la naștere și până la vârstă de 6-7 ani. Descoperă produsele aici.

9814.jpg

Co-sleeper

Există variante cu sau fără laterală glisantă, din lemn sau material textil, iar aceste pătuțuri se pot atașa de patul părinților. Având dimensiunile reduse, co-sleeper-ul este perfect pentru orice încăpere și este foarte ușor de mutat, atunci când este necesar. Astfel, bebelușii rămân aproape de părinți, fiind ușor de hrănit și de liniștit în orice moment al zilei.

Patut mic, co-sleeping din lemn, Noble Vintage 90 x 40 cm [1]

Paturile pliabile

Sunt potrivite pentru un somn odihnitor, atât acasă, cât și în călătorii. La nevoie se pot utiliza și ca spațiu sigur de joacă, sau țarc pentru bebeluși. Sunt ușor de transportat oriunde!

Care sunt criteriile cele mai importante în alegerea unui pătuț?

Siguranța și calitatea materialelor folosite

  • Este important ca muchiile și colțurile pătuțului să aibe un aspect rotunjit, pentru a preveni un eventual accident. De asemenea, distanța la care sunt așezate barele pătuțului trebuie să fie conformă cu standardele europene de siguranță, aștfel încât copilul să nu poată să iasă, sau să se blocheze printre lamele patului, însă în același timp să-i permită observarea spațiului înconjurător. 
  • Somiera ortopedică, ce asigura o bună ventilație și susține într-un mod corect coloana vertebrală a bebelușului, în curs de formare. Pentru confort deplin și bună dezvoltare a copilului.
  • Elemente de îmbinare și feronerie de bună calitate.
  • Lacurile sau vopselele folosite sunt certificate ca substanțe non-toxice.
  • Respectă toate standardele de calitate ale UE.
  • Acordați o atenție deosebită paturilor refolosite. Reasamblarea se poate realiza adesea într-un mod incorect, ceea ce poate pune copilul în pericol. Lipsa feroneriei sau piesele uzate sunt, de asemenea, probleme potențiale. Fără feronerie sau lamele lipsă/sparte. Fără decupaje în tăblie, sau picioare. Fără laturi ascuțite, sau periculoase pentru copil.
  • Dacă pătuțul este montat pe roți, asigură-te că se blochează, mai ales dacă pătuțul va fi așezat pe o podea din lemn, sau gresie.

Design plăcut și funcțional

Fie că alegeți să amenajați camera bebelușului într-un stil boho, sau folosiți că inspirație stilul scandinav, este important ca patul să se integreze armonios în design-ul camerei. Patul este piesa centrală din camera bebelușului, iar produsele în linii atemporale, cu un design plăcut și funcțional, sunt o alegere inspirată.

Înălțimea reglabilă a saltelei

Pentru un plus de confort și siguranță poți alege un pătuț ce are suportul pentru saltea reglabil, pe înălţimi diferite (spre exemplu: 0 – 6 luni / 6 luni – 3 ani). Înălțimea este astfel potrivită fiecărei etape de dezvoltare, iar tu vei avea un acces facil la bebeluș, fără sa fie nevoie sa depui efort suplimentar.

3 trepte laterale demontabile

Paturile din gama Woodies® oferă posibilitatea de a scoate 3 bare laterale. Pe măsură ce copilul crește, el devine autonom, iar acest spațiu îi oferă posibilitatea să între, sau să iasă cu ușurință din pătuț. Este o caracteristică potrivită pentru această etapă de dezvoltare.

9896.jpg

Latura deschisă

Este un accesoriu din gama paturilor Woodies®. Un accesoriu util, ce îți oferă posibilitatea să folosești patul o perioada mai lungă de timp, chiar și după ce bebelușul crește. Astfel, se poate transforma din pătuțul clasic, într-un pat de zi, sau canapea in camera copilului. Laterala patului se înlocuiește cu latura deschisă DayBed, precum in imaginea de mai jos.

Bok_DayBed_Noble_White-1920x1080%20%282%29.png

Asamblarea rapidă și ușoară este de asemenea un aspect de luat în calcul, atunci când achiziționați pătuțul. Bugetul este și el important, iar raportul calitate/preț este un indicator de urmărit atunci când luați decizia de cumpărare.

Paturile Woodies® sunt fabricate în Polonia și sunt certificate în ceea ce privește siguranța. Brandul Woodies Safe Dreams este recunoscut pentru calitate, siguranță, design plăcut, inovație și funcționalitate. Cu 50 de ani de experiență în industria mobilei, brandul Woodies Safe Dreams ține cont de mediul înconjurător, iar în procesul de fabricație este folosit lemn obținut în mod ecologic. 

Colectia de paturi Woodies este disponibila in magazinul online, aici.

Baldachinul este un accesoriu decorativ ce transformă camera copilului într-un loc de basm. Se poate utiliza în multe moduri, pe măsură ce copilul crește. Așezat deasupra patului de bebeluș, sau la un pat Junior, pentru o atmosfera caldă și primitoare. Baldachinul se poate folosi și pentru aranjarea colțul preferat de citit, iar pe podea se poate pune o saltea confortabilă și perne decorative. Optează pentru un baldachin în nuanțe calde și deschise, potrivite pentru camera bebelușului. 

Protecțiile laterale pentru pătuț sunt de asemenea de un real folos, deoarece vor proteja bebelușul. Dacă alegi protecțiile laterale împletite, tip bumper împletit,  ulterior le poți  folosi chiar și pentru un pat Junior. 

Așadar, dacă ți-a plăcut acest articol și ești în procesul de amenajare al camerei bebelușului tău, ne poți contacta pentru mai multe detalii. 

Echipa Babyshor îți oferă consultanță la cumpărături și sprijin în alegerea produselor potrivite, perfect adaptate nevoilor tale.