Termeni si conditii

Web-site-ul www.babyshor.ro apartine si este administrat de catre BABYSHOR TRADING SRL, CUI 45568869, J23/649/2022 (denumita in continuare Babyshor Trading). Sediul nostru social este situat in localitatea Bragadiru, Ilfov, Str. Coralului nr. 3, bl. 2, etaj 4, ap. 47. Ne poti contactata oricand la adresa de e-mail contact@babyshor.ro, sau la numarul de telefon 0748271431.

Drepturile de proprietate Intelectuală

Conținutul site-ului www.babyshor.ro imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral in proprietatea Babyshor Trading și a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală si industrială. Folosirea fără acordul Babyshor Trading, a oricăror elemente enumerate mai sus, se pedepsește conform legislației în vigoare.

Exonerarea de raspundere

Babyshor Trading nu garanteaza utilizatorului site-ului www.babyshor.ro ca website-ul, serverele pe care este gazduit, sau email-urile trimise de la Babyshor Trading nu contin virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Astfel, utilizatorul site-ului www.babyshor.ro foloseste site-ul pe riscul propriu, iar Babyshor Trading este exonerata de orice raspundere pentru eventuale daune directe sau indirecte, cauzate de utilizarea/ accesarea /vizitarea site-ului, sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site-ul www.babyshor.ro .

Babyshor Trading nu este si nu poate fi facuta responsabila pentru prejudiciile produse de erorile, lipsa de acuratete sau neactualizarea informatiilor publicate pe site, care nu se datoreaza culpei sale.

Imaginile si prezentarea produselor sunt puse la dispozitia Babyshor Trading de catre partenerii acesteia. Babyshor Trading propune cumparatorului o traducere a prezentarii produselor care reda informatiile din descrierea originala. Imaginile sunt prezentate pe site-ul www.babyshor.ro cu titlu de exemplu. Babyshor Trading depune toate eforturile posibile pentru a afisa corect caracteristicile produselor, inclusiv compozitia si culorile acestora. Totusi, in functie de sistemul informatic al cumparatorului, fotografiile pot prezenta usoare diferente fata de produsele ce vor fi efectiv livrate.

Babyshor Trading nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii lor. Babyshor Trading nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea, Babyshor Trading nu raspunde pentru erorile de securitate ale serverului care gazduieste site-ul.

Cumparatorul poate fi orice persoana fizica, sau persoana juridica sau orice entitate juridica, ce efectueaza o comanda.

Utilizatorul este persoana ce acceseaza site-ul www.babyshor.ro si care a acceptat “Termeni si Conditii Generale” ale Babyshor Trading, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

Contul este sectiunea din site formata dintr-o adresa de email si o parola, ce permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator.

Pretul final plătit de cumparator este format din prețul produsului, plus cheltuielile de expediție aferente. Cheltuielile de expediție sunt detaliate pe site-ul nostru, înainte de finalizarea comenzii de către tine. Toate prețurile aferente produselor comercializate prin intermediul site-ului www.babyshor.ro sunt exprimate în RON și nu conțin T.V.A., conform prevederilor legale în vigoare în acel moment.

Plasarea Comenzii si Modalitati de Plata

Poți plasa o comandă pe site-ul www.babyshor.ro fara a fi conditionat de crearea unui cont de client, finalizarea comenzii efectuandu-se la momentul platii prin una dintre cele doua modalitati indicate mai jos. Vom avea nevoie să ne furnizezi datele necesare pentru prelucrarea comenzii (nume, adresă de facturare și livrare, număr de telefon și adresă de email validă).

Prin finalizarea comenzii vei garanta că toate datele furnizate sunt reale și corecte, în caz contrar nu ne asumăm răspunderea pentru orice consecință determinată de aceste erori.

În ceea ce priveste inregistrarea ca utilizator, pentru a-ți crea un cont pe site-ul nostru, te rugăm să folosești o adresă de e-mail validă.

Prin finalizarea comenzii, iti exprimi acordul de a fi contactat de catre un reprezentant al Babyshor Trading, prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea si prelucrarea comenzii plasate.

Prin plasarea comenzii, cumparatorul accepta fara obiectiuni “Termenii si Conditii Generale” de utilizare a site-ului nostru, valoarea lor fiind aceeasi cu cea a unui contract valabil incheiat. Din cauza timpului foarte scurt de procesare a comenzilor, este imposibila operarea de modificari asupra unei comenzii deja plasate.

Modalitatile de plata a produselor, precum si a costurilor aferente transportului, sunt urmatoarele:

 1. Plata online cu cardul
 2. Ramburs la curier

Daca ai optat pentru metoda “plata online cu cardul”, vei fi redirectionat catre pagina securizata a procesatorului de plati NETOPIA Payments, unde ti se va solicita sa completezi informatiile despre cardul tau. Platile cu cardul de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard se efectueaza prin intermediul sistemului “3D Secure”, elaborate de catre organizatiile ce asigura tranzactiile online. “3D Secure” asigura in primul rand ca nicio informatie legata de cardul tau nu este transferata sau stocata, la niciun moment de timp, pe serverele Babyshor Trading sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. Sistemul de plata este securizat la cele mai inalte standarde, inclusiv “3D Secure”. Pentru platile online cu cardul, nu este perceput niciun comision suplimentar. Nu este posibila optiunea de plata in rate, utilizand cardurile de credit.

Livrare

Babyshor Trading livreaza pe intreg teritoriul Romaniei. Livrarea comenzii se va realiza in conformitate cu termenii si conditiile de livrare ale societatii ce asigura serviciul de curierat. La momentul livrarii, este obligatorie prezentarea unui act de identitate.

Babyshor livrează pe intreg teritoriul Romaniei, in termen de 1-3 zile lucrătoare, in cazul in care produsele sunt disponibile in stoc. Cu excepția produselor precomandate, sau a unor situații deosebite precum: condiții meteo nefavorabile, perioade aglomerate cu volum foarte mare de comenzi, precum sunt cele de sărbători, sau Black Friday. In situatia in care produsele sunt precomandate sau au un termen de livrare mai mare,  acesta se anunta punctual, ramanand optiunea clientului daca mentine sau nu comanda si accepta termenul de livrare.

Costul transportului este de 19 RON, indiferent de localitate sau de greutatea coletului.

Oferim transport gratuit doar pentru comenzile in valoare de minimum 300 RON.

Babyshor Trading poate refuza o comanda in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara posibilitatea pentru cumparator sa poata pretinde daune, pentru situatii precum, fara a se limita la: esuarea sau invalidarea tranzactiei online, neacceptarea cardului cumparatorului, date incomplete sau incorecte ale cumparatorului.

In cazul in care ulterior plasarii si platii unei comenzi se constata indisponibilitatea unui produs, sau in situatia in care o comanda nu poate fi onorata din motive tehnice ori neconformitati constatate la momentul expedierii, cumparatorul va fi notificat telefonic, sau prin email la adresa furnizata la momentul plasarii comenzii si va primi inapoi banii incasati deja de Babyshor Trading, fara alte despagubiri.

Facturare

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Babyshor Trading va emite o factura pentru produsul comandat, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, in conformitate cu legislatia in vigoare. Facturile se vor transmite cumparatorului prin email-ul mentionat de acesta la momentul plasarii comenzii.

Garantia

Babyshor Trading nu furnizeaza nicio garantie de niciun fel. Singurele garantii furnizate sunt, daca este cazul, cele furnizate de partenerii sai. Prospectele care insotesc produsele, cand este cazul, sunt emise de partenerii Babyshor Trading. Babyshor Trading nu poate fi tinuta drept responsabila pentru deteriorarea produsului in timpul transportului si/sau eventuale pagube de orice fel pe care cumparatorul sau o terta persoana le-ar putea suferi dupa livrarea produsului. Babyshor Trading nu isi asuma raspunderea pentru pagube aparute ca urmare a folosirii in orice mod a produsului achizitionat prin intermediul site-ului www.babyshor.ro.

Receptia produselor

Cumparatorul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre curier la livrarea produsului comandat, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre acesta (denumire produs, cantitate, pret).

Politica de retur

Ne dorim ca procesul de retur sa fie cat mai simplu pentru tine. Potrivit OUG nr. 34/2014, ai dreptul ca in termen de 14 zile calendaristice de la primirea comenzii sa returnezi produsul comandat. Cumparatorul se obliga sa notifice Babyshor Trading  in scris, prin email la adresa contact@babyshor.ro asupra intentiei de a returna produsul achizitionat, fara obligativitatea invocarii unui motiv anume. In caz contrar, Babyshor Trading poate refuza returul produsului. Babyshor Trading are obligatia sa returneze contravaloarea produsului in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului returnat. Astfel asteptam pe email-ul contact@babyshor.ro urmatoarele informatii necesare pentru returul solicitat:

 • Nume si Prenume;
 • Adresa postala;
 • Date de Contact: Adresa de email; Numarul de telefon;
 • Numarul comenzii;
 • Datele contului bancar in format IBAN
 • Motivul returului (optional; informatia va fi folosita doar in scopul imbunatatirii serviciilor).

Livrarea returului se va face printr-un serviciu de curierat ales de tine, iar toate taxele de transport vor fi suportate de catre cumparator. Te rugam sa ne transmiti produsul returnat in atentia BABYSHOR TRADING SRL, la urmatoarea adresa: Strada Coralului nr. 3, bloc 2, et. 4, ap 47, Bragadiru Ilfov, 077025.

Suma aferenta returului iti va fi rambursata doar prin virament bancar, iar rambursarile vor reprezenta pretul platit de tine, excluzand costurile de transport. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost expediat de Babyshor Trading, sa fie ambalat in ambalajul original, etichetele de identificare sa fie atasate de produs si sa fie insotit de documentele originale. Babyshor Trading nu isi asuma raspunderea pentru daunele aparute in timpul transportului si nici pentru produsul pierdut.

La returul produsului vom realiza o verificare a starii acestuia si vom decide asupra restituirii contravalorii produsului. In conformitate cu legea in vigoare, Babyshor Trading isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor, precum cele:

 • susceptibile a se deteriora;
 • sigilate si care au fost desigilate de cumparator;
 • care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii si/sau din motive de  igiena.

In cazul in care la livrare vei constata ca produsul este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, te rugam sa ne contactezi. Astfel, poti cere inlocuirea acestuia sau returnarea imediata a sumelor deja incasate de Babyshor Trading, fara alte despagubiri. In acest scop, este necesar sa ne transmit un email, pe adresa contact@babyshor.ro, in termen de 48 de ore de la primirea comenzii. Daca produsele returnate se afla intr-o stare in care nu se mai pot comercializa ca si produse noi (au fost montate, au ambalajul deteriorat ) ne rezervam dreptul de a evalua respectivele produse si de a diminua valoarea returnata, cu un procent necesar pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil).

Campanii promotionale (coduri de reducere, reduceri procentuale, concursuri cu cadouri, giveaway etc.)

Reducerile oferite de Babyshor Trading prin orice modalitate functioneaza exclusiv conform regulamentului astfel cum va fi stabilit de Babyshor Trading, unilateral sau in colaborare cu unii dintre partenerii sai. Respectivul regulament va face parte integranta din “Termeni si Conditii Generale”. In cazul in care apar contradictii intre “Termeni si Conditii Generale” si regulamentul unei promotii, acesta din urma va prevala. Regulamentul fiecarei campanii promotionale va fi facut cunoscut cumparatorului prin mijloacele de comunicare alese de Babyshor Trading.

Promotiile sunt aplicate comenzilor care respecta integral regulile respectivei campanii promotionale, sunt plasate in perioada de valabilitate a acesteia si in limita stocului disponibil. Babyshor Trading nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie. Babyshor Trading poate retrage campania promotionala sau modifica regulamentul fara notificare prealabila. Fiecare voucher este identificat cu un cod de reducere si este valabil numai daca este folosit pe site-ul www.babyshor.ro.

Codurile de reducere pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii comenzii. Aceste coduri nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea unei comenzi dupa ce aceasta a fost plasata sau a unei comenzi din trecut. Un cod de reducere nu se poate utiliza pentru a plati taxele de livrare. Reducerea este specificata pe voucher sau in regulamentul respectivei campanii promotionale.

Voucherele continand coduri de reducere nu sunt destinate revanzarii, nu pot fi convertite in bani, nu pot fi inlocuite in cazul in care sunt pierdute, furate sau distruse. Babyshor Trading nu poate comercializa produse cu valoare zero. Orice articol, indiferent de promotie, va avea o valoare minima.

Tentativa de frauda va fi adusa la cunostinta organelor abilitate.

Prelucrarea datelor personale

Ne angajăm să îți protejăm datele personale și să le folosim in mod transparent si responsabil, cu acordul tău. Vom administra datele furnizate în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate. Vom folosi informațiile tale pentru a îmbunătăți experiența clientului, astfel incat sa putem oferi un serviciu ireprosabil atunci cand se plaseaza o comanda pe site-ul nostru. Site-ul www.babyshor.ro apartine si este administrat de catre BABYSHOR TRADING SRL, CUI 45568869, J23/649/2022 (denumita in continuare Babyshor Trading). Sediul nostru social este situat in localitatea Bragadiru, Ilfov, Str. Coralului nr. 3, bl. 2, et. 4, ap. 47. Ne poti contactata oricand in legatura cu prelucrarea datelor personale, la adresa de e-mail contact@babyshor.ro, cu mentiunea « in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor », sau la numarul de telefon 0748271431.

Ne vom asigura ca vom avea mare grijă de datele tale personale si le vom folosi pentru prelucrarea comenzii tale sau pentru a da curs solicitărilor tale legate de comanda plasată. Spre exemplu, atunci când plasezi o comandă vei oferi datele tale (nume, prenume, adresă de facturare și de expediere, număr de telefon și adresă de email). Vom folosi aceste date pentru facturare, expediere comandă, transmitere de mesaje prin email sau SMS legate de stadiul comenzii. Vom folosi datele tale pentru a ne conforma cu o cerință legală imperativă. De exemplu, vom folosi numele, adresa de facturare și adresa ta de email pentru a emite factura. Vom putea transmite mesaje electronice de tip Newsletter (noutăți, oferte, informații utile), dacă ne-ai oferit consimțământul. Bineinteles, te poți dezabona oricând de la Newsletter.

Când vom colecta datele tale:

 • In momentul in care se plaseaza o comandă pentru oricare dintre produsele noastre;
 • Atunci când îți creezi un cont de client, pe site-ul nostru;
 • Atunci când te abonezi la buletine informative de tip newsletter;
 • Atunci când ne contactezi prin email, telefonic sau prin mesaj de tip messenger ca să ne soliciți informații în legătură cu un produs sau cu o comandă;
 • Atunci când iei parte la o competiție, tragere la sorți sau studiu;
 • Atunci când vizitezi sau navighezi site-ul nostru.

Ce date vom prelucra

 • Numele si prenumele, adresa, numărul tău de telefon și adresa de e-mail;
 • Datele necesare pentru prelucrarea unei plăți ori de câte ori faci o achiziție. În cazul plăților cu cardul, datele de card NU sunt înregistrate sau prelucrate de către noi. Ele ajung direct la procesatorul de plăți care este răspunzator și asigură securitatea informațiilor. Procesarea datelor cardului se va face pe serverele NETOPIA Payments. Datele cardului sau de plata nu vor fi accesibile noua si nici nu vor fi stocate de catre Babyshor Trading sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia care autorizeaza tranzactia sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de identificare a cardului.
 • Datele de contact și conținutul interacțiunii cu noi, prin telefon, e-mail sau aplicații tip messenger.
 • Informații privind contul tău de client, cum ar fi istoricul de comenzi.

Pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, convorbirea cu consultanții noștri ar putea fi înregistrată. Dacă ești de acord să autorizezi înregistrarea, continuă apelul cu consultanții noștri. În cazul în care nu dorești acest lucru, te rugăm să închizi apelul și să ne contactezi prin celelalte mijloace de comunicare astfel cum sunt prezentate mai sus. Vezi secțiunea Cookie-uri pentru detalii privind ceea ce colectăm utilizând cookie-uri, inclusiv date privind reclamele.

Cum vom utiliza informațiile tale:

 • Vom prelucra comenzile și te vom ține la curent cu evoluția lor prin e-mail sau sms. Mesajele automate legate de stadiul comenzii tale (mesaje tranzacționale) vor fi primite atâta vreme cât există o comandă plasată la noi. Ele nu presupun obținerea unui acord explicit;
 • Te vom contacta în cazul în care avem nevoie de detalii suplimentare pentru comandă sau în cazul în care sunt probleme legate de aceasta.
 • Îți vom răspunde la orice întrebări sau preocupări pe care le poți avea în legătură produsele noastre sau cu comanda plasată.
 • Dacă ți-ai dat consimțământul, te vom ține la curent în general cu privire la noile produse, oferte sau alte informații prin Newslettere.

De ce vezi reclame cu www.babyshor.ro atunci când navighezi online:

Publicitatea pe care o vezi online poate fi personalizată în funcție de istoricul tău de navigare. Aceasta se numește publicitate pe bază de interese și se realizează prin intermediul cookie-urilor folosite de diferitele site-uri pe care le accesezi. Ne dorim ca reclamele furnizate de noi să fie cât mai relevante pentru tine, de aceea le difuzam prin intermediul platformelor specializate precum Google sau Facebook. Pentru a afla mai multe informații despre cookie-uri te rugăm să accesezi secțiunea “Despre Cookie-uri”. Poți alege să renunți la astfel de publicitate bazată pe interese prin dezactivarea cookie-urilor. Atentie însă, acest lucru nu va opri complet afișarea reclamelor online, ci pur si simplu acestea nu vor mai fi personalizate în funcție de interesele tale.

Transmiterea datelor tale către terțe părți: Nu vom vinde datele tale personale unor terțe părți. Există totusi câteva categorii de furnizori cărora le vom transmite unele informații, pentru a-ți putea prelucra comenzile sau a-ți oferi o experiență plăcută pe site-ul nostru:

 • Companiile care se asigură că ceea ce ai comandat ajunge la tine, precum furnizorul serviciului de curierat
 • Companii care ne ajută să funcționăm (precum furnizori de servicii de hosting sau management al magazinului online, contabilitate)
 • Platforme de marketing, cum ar fi Google, Facebook, Mailchimp.
 • Instituții ale statului, pentru a ne conforma cerințelor legale.

Este posibil ca unii dintre furnizori să stocheze date și în afara UE. Toți acești furnizori sunt, însă, aliniați politicilor GDPR.

Cât timp vom păstra informațiile: Vom stoca informațiile tale atât timp cât este necesar pentru a-ți oferi servicii de calitate. Dacă dorești ștergerea lor, ne poți solicita acest lucru prin e-mail la adresa contact@babyshor.ro și noi le vom șterge dacă nu există anumite circumstanțe sau prevederi legale care să împiedice acest lucru.

Drepturile tale

 • Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal: Pe baza unei cereri scrise, expediate prin e-mail la adresa contact@babyshor.ro poți solicita în mod gratuit, să fie modificate sau actualizate datele procesate.
 • Dreptul de acces la datele cu caracter personal: Pe baza unei cereri scrise, expediate prin e-mail la adresa contact@babyshor.ro poți solicita în mod gratuit, să ți se confirme datele procesate sau să ți se ofere o copie a acestora.
 • Dreptul la portabilitatea datelor: Ai dreptul de a putea lua cu tine datele proprii pe care ni le-ai comunicat în anumite circumstanțe, în măsura în care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
 • Dreptul de opoziție la utilizarea datelor cu caracter personal
  Atunci când prelucrarea datelor tale este nenecesară, ai dreptul de a te opune prelucrării de către Babyshor a datelor tale cu caracter personal. Te rugăm să contactezi echipa noastră la adresa de email  contact@babyshor.ro. Vom face toate eforturile pentru a te ajuta, dar dacă ai în continuare nemulțumiri, poți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – datele de contact se găsesc la adresa www.dataprotection.ro. Regulamentul GDPR prevede drepturile pe care le are cumparatorul in legatura cu datele sale personale. Datele de contact ale Autoritatii Romane de Supraveghere cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt urmatoarele: Autoritatea Natonala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal; B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania; Telefon: 0318.059.211/ 0318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro
 • Dreptul la ștergere: Babyshor Trading urmărește să prelucreze și să păstreze datele tale doar atât timp cât acest lucru este necesar. Dacă dorești ștergerea lor, ne poți solicita acest lucru prin e-mail la adresa  contact@babyshor.ro și noi le vom șterge, dacă nu există anumite circumstanțe sau prevederi legale care să împiedice acest lucru.
 • Dreptul de a nu mai primi mesaje de marketing: Dacă nu dorești să mai primești mesaje de marketing din partea Babyshor Trading privind produsele noastre, poți opta pentru a renunța la toate comunicările de marketing prin dezabonarea la serviciul de Newsletter. Dacă optezi pentru renunțarea la mesajele de marketing, aceasta nu înseamnă că nu vei mai primi mesaje referitoare la comenzi. Pe acestea le vei primi în continuare.

Despre Cookie-uri

Babyshor Trading folosește cookie-uri (atât proprii cât și de la terți) pentru ca vizitatorii să aibă o experiență mult mai buna de navigare, cu servicii adaptate propiilor nevoi. Cookie-urile sunt folosite, de exemplu, la păstrarea opțiunilor pentru diverse produse și servicii în coșul de cumparaturi. Cookie-urile ne oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care este utilizat site-ul de catre clienți, astfel încât să putem mereu să îl îmbunătățim.

Ce este un “cookie”? Un “Internet Cookie” (“browser cookie”, “HTTP cookie”, “cookie” ) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitara emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată. Doar webserverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv. Cookie-urile în sine nu solicita informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Există 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau închide fereastra browserului (ex: în momentul logării/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).

Cookieuri Persistente – acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau ecbabyshorament (și, în general, depind de durata de viață prestabilită pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor? Un cookie conține informații care fac legatura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta din urmă poate citi informația deja stocata și reacționa în consecință. Cookie-urile asigură userilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: de exemplu – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături sau publicitate relevantă.

Care este durata de viață a unui cookie? Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (session cookies) și nu mai sunt reținute dacă utilizatorul a părăsit website-ul și unele sunt  ‘cookie-uri permanente‘, care sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website. Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terți? Anumite secțiuni de conținut de pe site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/furnizori ( de exemplu: news box, un video sau o reclamă). Ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site? O vizită pe site-ul www.babyshor.ro poate plasa următoarele tipuri de cookie-uri:

 • Cookie-uri de performanță a site-ului (Acest tip de cookie reține preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Ex: setările volumului pentru video player;  viteza de video streaming cu care este compatibil browserul)
 • Cookie-uri de analiză a vizitatorilor (De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site, softul de analytics furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ai mai vizitat acest site până acum. Browserul ne va spune dacă ai acest cookie, iar dacă nu, vom genera unul. El ne permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne vizitează și să aflăm cât de des ne vizitează. Atât timp cât nu ești înregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic. Dacă ești înregistrat putem ști, de asemenea, detaliile pe care ni le-ai furnizat, cum ar fi adresa de e-mail și username-ul – acestea fiind supuse confidentialității și prevederilor din Termeni și Condiții, Politica de confidențialitate precum și prevederilor legislatiei în vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal)
 • Cookie-uri de înregistrare (Atunci când te înregistrezi pe acest site, generăm un cookie care ne anunță dacă ai deja cont sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care ești înregistrat și dacă ai permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care îl postezi pe site-ul nostru cu username-ul tău. Dacă nu ai selectat “păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat cand vei închide browserul sau calculatorul)
 • Alte cookie-uri ale terțelor părți: Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei aplicații, sau pentru a customiza o aplicație. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site. De exemplu, când distribui un articol folosind butonul pentru rețelele sociale aflat pe acest site, acea rețea socială va înregistra activitatea ta.

Unele cookie-uri pot proveni de la terți: Google Analytics, Facebook.

Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor? Cookie-urile păstreaza informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit unui website să recunoască un browser. Webserver-ul va recunoaște browserul până când cookie-ul expiră sau este șters. Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet (ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail; securitatea online banking; păstrarea produselor în coșul de cumpărături).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet? Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptate preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamna că nu vei mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele tale, evidențiate prin comportamentul de navigare. Exemple de utilizare a cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele de limbă (ex: afișarea rezultatelor căutarilor în limba Română).
 • Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (optiuni family mode, funcții de safe search).
 • Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevantă pentru utilizator.
 • Măsurarea, optimizare și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex. prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul userilor.
 • Securitate și probleme legate de confidențialitate

Cookie-urile NU sunt viruși!  Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate, nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși. Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte site-uri, cookieurile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware. În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau o persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conecteaza la server folosind o rețea necriptată (ex: o rețea WiFi nesecurizată). Alte atacuri bazate pe cookie implică setari greșite ale cookieurilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fii atent în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigură și responsabilă, bazată pe cookies:

Datorita flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iată cateva sfaturi care te pot asigura ca navighezi fără griji cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizează-ți setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securității utilizării cookie-urilor.
 • Dacă nu te deranjează cookie-urile și ești singura persoană care utilizează computerul, poți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.
 • Dacă împarți accesul la calculator, poți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închizi browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookieuri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare.
 • Instalează-ți și updatează-ți constant aplicații antispyware. Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau sa descarce software periculos. Asigură-te că ai browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă dorești să te bucuri de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, poți lua măsurile necesare de securitate astel încât să poți naviga cu încredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile? Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu veți mai primi/vedea publicitate online. Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu ești înregistrat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău. Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, poți consulta și site-ul www.youronlinechoices.com/ro/ unde găsești mai multe informații privind confidențialitatea legată de publicitatea online.

Forta majora

Niciuna din partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora. Partea care invoca evenimentul de forta majora este obligata sa notifice cealalta parte in termen de 5 (cinci) zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze inauntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forta majora nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract, fara ca vreuna din parti sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Prezentul contract va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa decurgand din prezentul contract. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor competente.

Dispozitii finale

Prevederile acestor “Termeni si Conditii Generale” se completeaza cu dispozitiile Codului Civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre Babyshor Trading si Cumparator. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de motiv, respectiva clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Orice reclamatie privind calitatea produselor, livrare sau plata va fi adusa la cunostinta Babyshor Trading de Cumparator, in termen legal, pentru solutionarea problemei sesizate.

Valoarea maxima a obligatiilor Babyshor Trading fata de orice cumparator in cazul neindeplinirii obligatiei de livrare sau a livrarii necorespunzatoare, ca urmare a culpei stabilite in sarcina Babyshor Trading, este egala cu valoarea sumelor incasate de Babyshor Trading de la respectivul Cumparator, fara alte despagubiri. Orice manifestare a unui comportament contrar legii (cum ar fi comentarii cu caracter ilegal, spam-uri etc.) va fi eliminata din continutul site-ului nostru si raportat organelor abilitate.

Transport Gratuit

Oferim transport gratuit pentru comenzile in valoare de minimum 300 RON.

Suport specializat

Iti oferim suport telefonic si sprijin in alegerea produselor potrivite.

Retur fără griji

Returnează produsele în 14 zile, indiferent de motiv.

Produse de calitate